Yritys on perustettu vuonna 1975 HEK-ilmastointi nimisenä nykyiselle paikalleen Valkealan teollisuusalueelle. Alkujaan tehtiin pääosin yleisilmanvaihdon osia ja niiden asennuksia. Hektisinä 1980-luvun vuosina yritys oli mukana idänkaupassa useissa eri kohteissa. Bilateraalisen kaupan loppuminen Neuvostoliiton kanssa lopetti myös projektitoiminnan Neuvostoliiton alueella.

Vuosi 1991 yritys muutti nimensä Kymen IV-Valmistus Oy:ksi. Yrittäjinä toimivat Virtasten lisäksi myös Jokiset. Alku ei ollut helppo laman runnellessa maata, mutta siitäkin selvittiin ja vuonna 1994 aloitettiin yhäkin jatkuva yhteistyö Valmetin kanssa. Vuonna 1997 halleja laajennettiin ja nykyaikaistettiin. Viimeisin laajennus halleille tehtiin vuonna 2004.

Alkuperäisperustaja Eero Virtasen jäädessä eläkkeelle tehtiin omistajamuutoksia niin, että yritys jäi Hannu Jokisen ja Sami Virtasen luotsaamaksi. Näin jatkettiin muutaman vuoden ajan, kunnes vuodesta 2017 alkaen perheyrityksen omistajana on ollut Sami Virtanen yksin.

Kymen IV-Valmistus Oy:n liikevaihdosta suurin osa tulee teollisuuden ilmastoinnin osien valmistuksesta sekä niiden asennuksesta. Vuoden 2008 jälkeen on keskitytty pääosin osien valmistukseen.

Yrityksen suurin yhteistyökumppani on edelleen Valmet, jonka kanssa 90-luvulla alkanut yhteistyö on jatkunut katkeamatta. Tilausten kirjo on vaihdellut lukemattomista pienistä yksittäisosien tilauksista massiivisiin tehdaskanavistojen toimituksiin.

Kymen IV-Valmistus Oy:n pitkäaikaisiin yhteistyökumppaneihin kuuluvat myös esim TM-System ja RunTech(entinen EV-Group), joiden kanssa yhteinen matka alkoi jo vuosituhannen vaihteessa.

Project Image